Consiliul Județean Bihor a aprobat marți, 26 octombrie, în ședința ordinară, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului dintre Padiș și Ic Ponor.

Drumul județean este în prezent pietruit și se află într-o stare degradată, necorespunzătoare pentru circulația în condiții de siguranță. Proiectul propus de Consiliul Județean Bihor presupune modernizarea a 9,75 de kilometri. Carosabilul va avea o lățime de 5,5 metri, cu două benzi, câte una pe sens. Potrivit Studiului de Fezabilitare, valoarea totală estimată a investiției este de 108.299.891,32 lei, cu TVA.

„Acest drum va face legătura între cele două județe, Bihor și Cluj. În etapa următoare vrem să facem o legătură de la acest drum spre localitatea Gârda de Sus din județul Alba. Credem că dincolo de dezvoltarea rețelei rutiere, existența unui asemenea drum va contribui și la dezvoltarea turistică a Munților Apuseni”, a precizat vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Modernizarea acestui tronson face parte dintr-un plan de dezvoltare a Munților Apuseni, în baza unui acord de parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Consiliile Județene Alba și Cluj pentru realizarea unor proiecte de infrastructură rutieră, de punere în valoare a zonei carstice și de promovare a tradițiilor și meșteșugurilor locale.