În perioada 26 iulie - 1 august, stațiunea Stâna de Vale a găzduit tabăra pentru copii sugestiv intitulată „Happy Camp”.

Participanții, proveniți din Capitală și având vârste între șapte și cincisprezece ani, au vizitat, timp de o săptămână, împrejurimile frumoasei stațiuni Stâna de Vale, itinerariul acestora cuprinzând Vârful Poieni, Peștera Urșilor sau cascadele Vălul Miresei și Săritoarea Ieduțului. După cum declarau câțiva dintre ei, copiii au fost impresionați de peisajele mirifice de la Stâna de Vale, de gustul unic al apei Izvorului Minunilor și de aerul curat din inima Munților Apuseni.

Desigur, la fel ca majoritatea turiștilor care au vizitat Stâna de Vale în ultima vreme, și micii vizitatori bucureșteni au fost impresionați de „Happyland Adventure Park”, aceștia bucurându-se de oferta acestuia, de la tubing și cele opt trasee de cățărare în copaci, până la tiroliana cu o lungime de două sute de metri.

Organizatoarea „Happy Camp”, Oana-Adriana Bereczki, administrator la Turist Center International, ne-a expus scopul sejurului oferit copiilor din Capitală, aici, în Bihor, la Stâna de Vale. Interlocutoarea noastră a precizat că organizatorii și-au propus, în primul rând să-i facă fericiți pe participanții la tabără: „De asta ne numim „Happy”! Vrem să avem activitate în aer liber, să nu ținem de hoteluri, mergem într-o singură vilă, sunt toți cuplați într-o singură vilă și încercăm să propunem copiilor activități sportive cât mai multe, să nu stea în fața calculatorului. În plus, aici, aerul este foarte bun, iar copiii au toate cele necesare unei vacanțe de neuitat.”

La finalul dialogului nostru, Oana-Adriana Bereczki  a precizat că acesta este numai începutul unui proiect mai amplu dedicat copiilor, la Stâna de Vale urmând să sosească grupuri din mai multe țări europene, celor din România alăturându-li-se, într-o primă fază, copii din Austria și Italia. Cât privește limba în care se vor desfășura taberele pentru copiii europeni, aceasta va fi engleza.