Lucrările de construcție a bazinului de înot didactic din Municipiul Marghita au fost finalizate. Consiliul Județean Bihor, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, a recepționat lucrările.

 

„Complexul va fi predat în administrarea Primăriei Municipiului Marghita, care va realiza racordurile la utilități a noii clădiri. Autoritatea publică locală va stabili programul și condițiile de funcționare”, precizează CJ Bihor.

Complexul din Marghita are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12,5 m, respectiv 6×12,5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea investiției se ridică la 7.395.538 lei, cu TVA. Lucrările au fost executate de firma Costa Voc.  

La nivelul judeţului Bihor sunt șapte astfel de proiecte. Până acum au fost recepționate șase dintre acestea: în Săcueni, Nucet, Salonta, Valea lui Mihai, Beiuș și Marghita. Complexul din Ștei este în curs de finalizare. 

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.