Un eveniment editorial mult așteptat atât de cei mici, cât și de cei mari a avut loc ieri, în Cetatea Oradea. Este vorba despre lansarea „Cărții cu magie”, semnată de magicienii orădeni Eduard și Bianca.

Lansarea cărții a avut loc ieri, în Cetatea Oradea, orădenii mici și mari profitând de acest eveniment editorial deosebit pentru a se întâlni față în față cu cei doi îndrăgiți magicieni. Prima carte semnată de Eduard și Bianca, intitulată „Cartea cu magie”, reunește între coperți peste 40 de activități pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, o carte în interiorul căreia sunt cuprinse multe secrete magice.

„Lansăm, oficial, prima noastră carte de magie, un proiect la care am muncit cu mare drag. Am creat această carte cu activități, pentru a le oferi celor mici nu doar o alternativă la tehnologia de care devenim dependenți, ci și ocazia de a face lucruri uimitoare cu obiecte de zi cu zi. Toate activitățile cuprinse în carte dezvoltă într-un mod inovativ creativitatea, răbdarea, îndemânarea, coordonarea și, cel mai important, încrederea în sine. Cartea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani”, este mesajul transmis de magicienii Eduard și Bianca.

Cartea conține trucuri de magie, toate cu obiecte de zi cu zi, pentru a nu-i pune pe părinți în dificultatea de a procura obiecte speciale, provocări, jocuri matematice, iluzii optice, link-uri către pagini web cu și mai multe idei creative, toate însoțite de sfaturi și indicații pentru a fi siguri că activitățile își ating scopul educativ.

Proiectul „Cartea cu magie” a fost inițiat de Asociația „Simte Magia” și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, Bihor. Toate cărțile tipărite în cadrul acestui proiect au fost distribuite gratuit în mediul rural.

Eduard și Bianca se cunosc de mai bine de 10 ani, iar de 9 ani s-au apucat de magie împreună. Nu sunt un cuplu doar pe scenă, întrucât de un an și jumătate sunt căsătoriți și se completează foarte bine. Recent, Bianca şi Eduard au ajuns în finala emisiunii iUmor. Aceștia au fost favoriții publicului, după ce au prezentat un număr care a cuprins cărți, cifre, artiști și pistoale. Cei doi au transformat totul într-o magie presărată cu umor și au reușit să șocheze juriul prin felul lor tonic de a prezenta trucurile.