Pentru a sărbători aşa cum se cuvine cei 100  de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Şuşturogiu au organizat o activitate cultural-artistică cu totul deosebită.

Activitatea a avut drept scop stârnirea interesului şi a curiozităţii elevilor faţă de istoria României şi dezvoltarea sentimentului patriotic. În cadrul acestui eveniment, elevii ciclului primar şi gimnazial au recitat poezii, au intonat cântece patriotice, au realizat desene, steguleţe, cocarde şi au interpretat sceneta intitulată „Ţările Române”. La finalul activităţii, ca răsplată şi apreciere pentru efortul depus, elevii au primit diplome de participare, iar lucrările lor au fost puse la expoziţie.  Evenimentul a fost organizat de către profesorii şcolii: Cornelia Bica, Kovacs-Ban Gabriela, Voichiţa Raţ şi Larisa Simea.

„Am dorit ca acest eveniment să fie unul de amploare aşa că am încercat să corelăm mai multe activităţi. Am realizat o prezentare Power Point cu tema „Centenarul Marii Uniri”, am avut recital de poezie, scenetă de teatru, precum şi interpretarea melodică a unor cântece patriotice. Mai mult, i-am invitat alături de noi pe elevii pasionaţi de artă, care în timpul activităţii cultural – artistice au realizat desene, steguleţe, cocarde” a spus, pentru Crişana, Cornelia Bica – profesor de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială Nr.1 Şuşturogiu.