Elevii de la Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta au organizat marți, 27 noiembrie, activitatea „La mulți ani, România!”, dedicată Centenarului Unirii de la 1918, din cadrul proiectului educațional „Porți către prietenie”.

Coordonatorii activității au fost profesorii Claudia Buftea Bercea, Simona Lerințiu și Cristian Butcă. Invitate au fost educatoare Carla Lia Butcă și Rodica Igna.

După introducerea făcută de Cristian Butcă, a urmat un discurs al profesoarei de istorie Floare Costea, cu referire la semnificația Zilei Naționale, și în care au fost subliniate sacrificiile eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în cele doua războaie mondiale, dar și dorința puternică a românilor de a trăi într-un stat liber, unit și independent.

Elevii au cântat apoi melodia „Acasă-i România”, iar cei mari au recitat poezii patriotice.

După acest moment invitații au urmărit un film cu secvențe din sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie din anii anteriori. Activitatea s-a încheiat cu un exercițiu practic, de confecționare de stegulețe tricolore, pentru manifestările de 1 Decembrie, din oraș.

„Pe lângă caracterul educativ-istoric al acestei activități s-a urmărit și dezvoltarea dialogului și legarea de prietenii dintre elevii din cele două generații, scop urmărit pe tot parcursul acestui proiect. Mulțumim totodată pentru participare și susținere domnului director Trăncău Vasile, prezent și dânsul la activitate”, susține Cristian Butcă.