În cursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie pompierii bihoreni, au intervenit în Luncșoara, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie și în Oradea, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Pompierii Detașamentului 2 Oradea au acționat pe strada Transilvaniei, pentru îndepărtarea unei crengi doborâte de vântul puternic pe un autoturism parcat pe strada Transilvaniei, respectiv pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe strada Soarelui. În aceeași zi, în urma unui apel primit prin 112, în jurul orei 13.05, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au fost mobilizați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei locuințe din localitatea Luncșoara, comuna Aușeu.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea flăcărilor la întregul pod și la camerele casei și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Flăcările au afectat o suprafață de circa 10 metri pătrați din pod și 0.5 metri cubi cherestea.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.