Un incendiu masiv în localitatea Păuşa din comuna Nojorid a cuprins aproape zece hectare de teren, mai multe echipaje de pompieri de la ISU Crişana fiind mobilizate la faţa locului în lupta pentru stingerea flăcărilor, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Potrivit acesteia, focul s-ar putea propaga la o fermă şi la mai multe gospodării din zonă.

"Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea acţionează în localitatea Păuşa, pentru stingerea unui incendiu care se manifestă generalizat la un utilaj agricol şi la vegetaţie uscată şi fân, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, cu pericol de propagare la o fermă şi la mai multe gospodării", a transmis mr. Camelia Roşca.

Incendiul a căpătat proporţii, iar intervenţia pompierilor este dificilă.

"Există mai multe focare dispersate pe o suprafaţă de peste 10 hectare, iar din cauza vântului puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile (fân, paie, vegetaţie uscată) flăcările se extind cu repeziciune. La faţa locului sunt mobilizate patru echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, fiind totodată alertaţi şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nojorid", a mai precizat reprezentantul ISU Crişana.