Pompierii militari bihoreni au acționat, în această dimineață, în comunele Holod și Oșorhei, pentru stingerea incendiilor produse la două autovehicule.

În jurul orei 04.50 pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au intervenit în comuna Holod, pe DJ 768, între localitățile Hodiș și Forosig, pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară aflată în mers. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, flăcările se manifestau violent la întregul autovehicul și pe o suprafață mică de litieră, existând un risc ridicat de extindere a acestora la pădurea din imediata proximitate.  Timp de aproximativ o oră, pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului și protecția copacilor din apropiere, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la pădure.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, s-a soldat cu arderea autovehiculului în proporție de circa 90% și a 160 de cutii de încălțăminte. Tot vineri dimineață, în jurul orei 08.25, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” a fost primit un apel care sesiza producerea unui eveniment similar în localitatea Cheriu, comuna Oșorhei. Pentru gestionarea situației de urgență semnalate, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizați pompierii Detașamentului 1 Oradea, care au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute de la primirea apelului prin 112. În urma producerii incendiului, provocat, cel mai probabil, de un conductor electric defect, au ars materialele combustibile din compartimentul motor, capota, aripile și masca față.  Din fericire, nu au existat  perspane rănite.