Mii de crini regali colorează, în această perioadă, Parcul Libertății din Oradea, spre încântarea trecătorilor care se opresc să-i admire, atrași de mireasma lor. Pe lângă crini, pot fi văzute şi alte flori, cum ar fi hortensii albe, albastre și mov.

Aleea Anna Marossy din Parcul Libertății a devenit, de câteva zile, una dintre cele mai frumoase și colorate zone ale orașului, prezența miilor de crini regali, alb și mov, dar și a hortensiilor fiind o adevărată încântare pentru toți trecătorii. Marius Sabău, patronul micuței florării „Florius Art”, le-a plantat, împreună cu colegii lui, iar roadele se văd deja. Florarul a cumpărat în primăvară 1.500 de bulbi de crini regali de la o cultivatoare de flori din Ungaria, pe care i-a plantat la mijlocul lunii aprilie. Orădeanul intenționează să le facă, în fiecare anotimp, câte o surpriză asemănătoare trecătorilor.

„Mă gândesc să avem flori pe tot parcursul anului, de la flori de primăvară, apoi flori de vară, de toamnă şi iarnă”, mărturisește acesta.

În primăvară, Marius a atras atenția trecătorilor, prin zecile de lalele, zambile și narcise care au umplut, atunci, această parte a orașului. În parc, florarul a adus un foişor şi o pianină, pianina fiind la dispoziţia oricărui artist care dorește să-și etaleze talentul.