Dragostea de robotică i-a unit pe 10 elevi de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei care au format o echipă în jurul acestei pasiuni. Iar acolo unde există pasiune vin și rezultatele. Robotul construit de ei s-a clasat pe locul 3 la Timișoara ajungând în finala de la București. Au însă nevoie de ajutor.

 

„Fast Forward Future Team: SAM” este o echipă formată din elevii Cristina Peter, George Bals, Sonia Tuculia, Răzvan Fericean, Nicoleta Morcan, Andrei Stanciu, Karina Tuduce, Ionuț Serac, Silvia Bogosel, Sergiu Micle și coordonată de profesorii Simona Crișan, Florin Tuculia și Emanuela Coroiu.

În weekend echipa a participat la un demo la Timișoara unde s-a clasat pe locul trei.

„Demo-ul a avut loc sâmbătă și a fost o „simulare” a finalei de la București, ce a avut scopul de a ne familiariza cu ce înseamnă concursul. În linii mari, ni s-a făcut inspecția tehnică a robotului și analiza caietului tehnic, după care am participat în mai multe „meciuri”. Acestea au fost împărțite în două segmente, unul de funcționare autonomă a robotului și unul de control manual, noi având de realizat mai multe sarcini (mutarea unor cuburi și punerea lor într-un anumit pattern, „parcarea” în echilibru a robotului pe o platformă mobilă etc.). Marele nostru avantaj a fost simplitatea robotului și a codului, întrucât am decis să nu încărcăm robotul, respectiv codul cu elemente cu care nu suntem familiari, acesta fiind primul an în care participăm la acest concurs (implicit primul contact cu robotica). De la etapa de la București avem mari speranțe în caietul tehnic, care a fost lăudat de juriul de la Timișoara, dar ne așteptăm și la o prestație cel puțin decentă a robotului, fiind aproape de finalizarea construirii și programării lui”, susțin tinerii care au însă nevoie de ajutor.

„Avem nevoie de sponsorizări ce pot consta atât în bani, ce vor contribui în plata deplasării la București, cât și pentru achiziționarea componentelor necesare finalizării robotului, în produse pe care le-am putea folosi la standul pe care trebuie să îl organizam la București (stickere, șepci, tricouri, stegulețe etc.), dar și partea de promovare (strangere de like-uri pe facebook și pe youtube) este deosebit de importantă”, susțin membrii echipei.

Prin urmare, dacă doriți să contribuiți la îndeplinirea visului acestor tineri, îi găsiți pe facebook, la pagina fastforwardfuturesam.