Zilele trecute, pe tronsonul Șoimi - Sânnicolau de Beiuș al Drumului Județean 768A Șoimi - Căpâlna - Miheleu au fost executate lucrări de nivelare a carosabilului, acesta fiind unul pietruit.

După cum declară cei din zonă, circulația pe porțiunea de drum menționată – care nu este asfaltată – se face cu dificultate. 

Întrebat despre lucrările de reparații efectuate pe Drumul Județean 768A, Ioan Vaida, primarul comunei Șoimi, a precizat că acestea nu sunt executate de autoritățile locale. Interlocutorul nostru a mai declarat că din DJ 768A a rămas neasfaltat tronsonul de la intersecția, de la Șoimi, cu DJ 709A până la Căpâlna, pentru acesta existând un studiu de fezabilitate aproape finalizat. Vaida consideră că amânarea asfaltării acestei porțiuni de drum este cauzată de existența unei probleme tehnice la intersecția DJ 768A cu DJ 709A Batăr - Șoimi - Pocola, locul unde se întâlnesc cele două artere rutiere fiind prea îngust. Mai mult, Vaida a respins categoric o eventuală preluare a tronsonului Șoimi - Sânnicolau de Beiuș din DJ 768A de către administrația locală, motivele ținând de costurile ridicate și dificultatea modernizării rutei amintite, mai ales că aceasta cuprinde și un pod.

Veștile bune vin, însă, dinspre Consiliul Județean Bihor: pomenita porțiune de drum județean va fi asfaltată, cel mai târziu anul viitor. După cum declară Adrian Simon, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, au fost bugetate și urmează să fie scoase la licitație, în această vară, proiectul tehnic și execuția, urmând ca lucrările să se desfășoare anul viitor.