Joi, 17 iunie, a fost selectat câștigătorul licitației pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Oradea - Arad.

În urma analizei ofertelor depuse în cadrul licitației, comisia de evaluare a desemnat ca fiind câștigătoare oferta înaintată de firma Consitrans SRL. Valoarea contractului este de 39.852.874,70 lei, fără TVA.

Eventualele contestații pot fi depuse în termen de 10 zile. În cazul în care nu vor fi depuse contestații, se va semna contractul de servicii.

Conform prevederilor contractuale, S.C. Consitrans SRL va avea la dispoziție un termen de 20 de luni pentru finalizarea serviciilor de proiectare faza SF+P.A.C.+P.O.E.+P.T.E., din care primele 10 luni vor fi alocate pentru elaborarea și predarea Studiului de Fezabilitate actualizat, după cum a anunțat Consiliul Județean Bihor.

Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea - Arad este de un miliard de euro, investiție care va fi realizată în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operațional specific de transport.