Procurorii beiușeni au anunțat, azi, printr-un comunicat de presă, că au înregistrat un dosar penal și fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul de la Casa de Pensii din Beiuș, unde patru funcționari s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

La sfîrșitul lunii trecute, activitatea Casei de Pensii Beiuş a fost suspendată temporar,  Direcţia de Sănătate Publică Beiuş declanşând o anchetă epidemiologică după ce, pe 22 aprilie, una dintre angajate, în vârstă de 50 de ani, a fost confirmată cu Covid - 19. Femeia ar fi ignorat mai multe zile simptomele, mergând la serviciu, crezând că are doar o răceală. Ulterior, trei colegi ai acesteia dar și soția unuia dintre ei au fost confirmați ca având boala. De asemenea, 35 de persoane au fost izolate la domiciliu, după ce ancheta epidemiologică a stabilit că au intrat în contact cu funcționarii infectați.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au anunţat înregistrarea unui dosar penal în acest caz. Potrivit documentului, semnat de  prim-procurorul Parchetului Beiuş, Alina Bodin, dosarul a fost înregistrat marţi, ca urmare a unei sesizări din oficiu a poliţiştilor.

“Organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 7-21 aprilie 2020, angajaţi din cadrul Casei Locale de Pensii Beiuş nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului, astfel 4 angajaţi şi un membru de familie al unui angajat fiind confirmaţi pozitiv şi internaţi la Spitalul Municipal Oradea", se arată în comunicat. Anchetatorii nu au precizat însă dacă cercetările vizează o anumită persoană. Săptămâna trecută, activitatea Casei de Pensii din Beiuș a fost reluată, după dezinfecția dispusă de DSP Bihor, la muncă prezentându-se șapte functionar, cu teste negative.