Pompierii din Beiuș au fost alertați, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în Meziad. Până la sosirea echipajelor doi pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, cu domiciliul în localitatea Meziad, aflați în timpul liber, au asigurat prima intervenție.

Cei doi pompieri care au sărit în ajutorul localnicilor au  acționat pentru evacuarea unor bunuri din magazia la care se manifesta incendiul și pentru localizarea focarelor, diminuând pericolul extinderii flăcărilor la locuința aflată la o distanță mai mică de cinci metri. Echipajele de pompieri mobilizate la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de  aproximativ trei ore, dispozitivele realizate vizând protecția casei situate în apropiere și lichidarea focarelor. În urma producerii evenimentului, au ars acoperișul magaziei construite pe profile de susținere din lemn, 400 de baloți de fân, două căruțe și lemne de foc. Pompierii au reușit să împiedice propagarea incendiului la locuință, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, căldura solară radiată de cioburi de sticlă (efect de lupă).

În seara aceleiași zile, în jurul orei 22.05, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un acaret din cadrul unei gospodării situate în localitatea Ineu. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, flăcările se manifestau violent la o construcție auxiliară și la acoperișul locuinței, amenințând să se extindă la întreaga casă. Echipajele de pompieri au stins incendiul în aproximativ 10 minute, împiedicând propagarea acestuia la întregul acoperiș al casei și la încăperi. Au ars  circa 50 de metri pătrați din acoperișul locuinței și trei scule electrice depozitate în acaret. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Tot miercuri, echipajele Detașamentelor 1 și 2 Oradea au localizat și lichidat două incendii produse la terenuri virane situate în Alparea, comuna Oșorhei și pe strada Dimitrie Anghel din Oradea, evenimente soldate cu arderea vegetației uscate.