În perioada 22-23 iulie, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Excelența Sa, Hans Klemm, s-a aflat în Pădurea Craiului, una din cele şapte destinaţii de ecoturism din cadrul reţelei naţionale de eco-destinaţii ale României.

Diplomatul a vizitat câteva ateliere de meșteșuguri din Drăgoteni (Remetea) și Roșia, fiind impresionat de tehnicile tradiționale de încondeiere a ouălor de Paști și olărit. Pentru a cunoaște mai bine oferta ecoturisică a zonei, dar şi provocările cu care ea se confruntă, Excelența Sa a străbătut, la pas, împrejurimile comunei Roșia, punctul de plecare al unor trasee de drumeție și cicloturism, descoperind Cheile Cuților și fermecătorul cătun Runcuri.

„A fost o mare onoare pentru noi să îl însoțim pe domnul ambasador în periplul său prin satele Pădurii Craiului și să împărtășim cu domnia sa valorile și spiritul acestor locuri. Discuțiile purtate de domnul ambasador cu actorii locali implicați în dezvoltarea turistică a zonei şi feedback-ul pozitiv primit sunt un imbold pentru a continua această muncă, convinși că Pădurea Craiului a devenit în ultimii ani, și datorită nouă, un loc mai bun în care să trăiești și un loc mai bun de vizitat”, a precizat Paul Iacobaş, managerul destinației.

Managementul destinației Pădurea Craiului este asigurat de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, cu sprijin financiar al Programului Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinațiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.