Pe paginile de Facebook ale Primăriei orașului Ștei și primarului Iulian Balaj a apărut miercuri, 28 decembrie, un anunț îndelung așteptat de șteieni: sistemul local de alimentare cu gaze a fost pus în funcțiune, primele cinci centrale de încălzire fiind deja active.

Evenimentul a avut loc chiar la 28 decembrie, în prezența reprezentanților Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz SA. Și ai concesionarului Nova Power & Gas SRL.

 Conform informațiilor postate de Primăria Ștei, lungimea rețelei de gaze este de 26,11 km, iar valoarea totală a investiției depășește 8 milioane lei, din care 4,8 milioane reprezintă contribuția concesionarului, Nova Power & Gas SRL, în timp ce cofinanțarea orașului Ștei a fost de 3,2 milioane de lei, din care 1 milion a fost asigurat de Consiliul Județean Bihor.

Racordarea Șteiului la magistrala de gaz este o premieră pentru zona de sud-est a județului Bihor, fapt evidențiat și de edilii șteieni:

„Orașul nostru este prima localitate care a implementat proiectul de alimentare cu gaze de pe magistrala de gaze Ciumeghiu-Ștei”.

La finalul anunțului postat pe Facebook, Primăria orașului Ștei precizează că „începând din luna ianuarie a anului 2023, șteienii își vor putea face branșamente la rețeaua de gaze și pentru acest lucru vor putea obține toate informațiile la sediul firmei Nova Power & Gas SRL, de pe strada Independenței, nr 4, Ștei (fostul Club al Pensionarilor)”.