Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, ieri, că se intervine pe toate drumurile județene pentru deszăpezire, astfel încât „se circulă în condiţii de iarnă, fără blocaje, pe toată reţeaua de drumuri judeţene”.

„Potrivit informaţiilor furnizate de firmele responsabile de curățarea drumurilor, pe teren se află 36 de utilaje (zona Aleșd - 8 utilaje; zona Beiuș - 7; zona Marghita -7; zona Oradea - 7; zona Tinca - 7). Pe Drumul Județean 764A spre Stâna de Vale stratul de zăpadă a ajuns la 40 cm, astfel că se intervine cu o autofreză”, a anunţat, ieri, CJ Bihor.

Cele patru companii responsabile cu activitatea de deszăpezire pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor sunt următoarele: Carier - zona Aleșd, Drumuri Bihor - Oradea și zona Beiuș, GP Săgeata Prod - zona Marghita și Crişana Pro Construct - zona Salonta-Tinca.

„Drumurile naționale care traversează județul nostru sunt în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care este reponsabilă de deszăpezirea acestora, iar drumurile comunale sunt în administrarea primăriilor din județ”, precizează CJ Bihor.