Copiii din grupa mare de la Grădinița „Don Orione”, însoțiți de educatoarele lor Anița Susa și Elena Tășădan, au fost vineri, 13 decembrie, să-i colinde pe colegii lor mai mici de la grădinița din Marghita.

Evenimentul a făcut parte din proiectul județean „Tradiții din străbuni”, coordonat de educatoarele Anița Susa și Elena Tășădan, în parteneriat cu Casa de Cultură Marghita și Grădinița nr. 1 din localitate. La spectacol a participat atât grupa mare de la Grădinița „Don Orione” Oradea, cât și grupa mijlocie de la Grădinița nr. 1 Marghita.

Copiii au vestit nașterea Mântuitorului prin glasurile lor blânde și suave, care au umplut frumoasa sală a Casei de Cultură din Marghita. Un moment aparte în cadrul evenimentului a fost colindul „La Marghita, la bunica!”, pe care Tudor Moga, din grupa mare, de la „Don Orione”, l-a interpretat pentru bunica lui, Veronica Demeter, directoarea instituției gazdă. Tudor a fost pregătit de educatoarea Anița Susa, negativul aparținând solistului Călin Pop, din Marghita.

Copiii au fost însoțiți de educatoarele lor Anița Susa și Elena Tășădan, iar transportul a fost asigurat de părintele Mihai Fechetă, directorul Centrului Don Orione din Oradea.

Au fost momente pline de bucurie și emoție pentru toți cei prezenți, o experiență unică pe care micuții preșcolari din Oradea n-o vor uita prea curând.