Veste bună pentru șoferi. Marți, 9 iulie, s-a semnat contractul de finalizare a lucrărilor rămase de executat la DN 76. Este vorba de porțiunea cuprinsă între Bitii și localitatea Dușești.

Contractul a fost semnat între CNAIR, prin DRDP Cluj, în calitate de beneficiar și Porr Construct, în calitate de antreprenor. Valoarea contractului este de aproape 50 de milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanțate este asigurată prin programul POIM-FEDR. Durata de execuție alocată a lucrărilor este de 12 luni, având o perioadă de garanție de 3 ani.

„Obiectul contractului îl reprezintă realizarea de lucrări de modernizare și reabilitare având ca obiective: reabilitarea a 16,4 km din DN 76 (km 133+660 și km 150+000), lucrări de scurgere a apelor, de susținere și consolidare a terasamentelor (fundații adâncite de parapet, ziduri de sprijin, consolidare cu piloți de îndesare din balast), lucrări hidrotehnice (de amenajare a albiilor pentru trei poduri), de modernizare a unei treceri la nivel cu calea ferată, lucrări de iluminat intersecții, stații de autobuz și treceri de pietoni, de relocare utilități și lucrări de siguranța circulației”, se precizează într-un comunicat al Cancelariei Prefectului judeţului Bihor.