Liceul de Arte din Oradea a fost, în perioada 5-6 aprilie, gazda celei de-a XXIII-a ediţii a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere Talente”. La această competiție au participat peste 160 de elevi din 10 licee din ţară: Alba-Iulia, Arad, Timişoara, Baia-Mare, Deva, Satu-Mare, Zalău, Lugoj, Cluj-Napoca şi Oradea.

Concursul s-a desfăşurat pe patru secţiuni: pian, vioară pentru clasele I-XII, flaut pentru clasele IV-XII şi canto clasic pentru clasele IX-XII. Sâmbătă, 6 aprilie, în sala festivă a Liceului de Arte din Oradea, a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost desemnaţi câştigătorii. Tot în cadrul festivităţii de premiere, s-a desfășurat şi Gala laureaţilor, prilej cu care au încântat publicul: Andrei Pocol, clasa a VII-a, vioară, de la Liceul de Artă ,,Ioan Sima”- Zalău, Kallo Maya, clasa a V-a, pian, de la Liceul de Arte Oradea, Cora Petrila, clasa a XI-a, vioară, Raluca Ţârc, clasa a XI-a, pian, de la Colegiul de Muzică ,,Sigismund Toduţă”, alături de orchestra de suflători a Liceului de Arte Oradea, condusă de prof. Vura Jannos.

„Prin acest concurs s-a urmărit creșterea prestigiului instituției la nivel local și național, schimbul de experiență la nivelul elevilor și profesorilor din învățământul muzical precum şi stimularea şi promovarea tinerelor talente”, ne-a declarat Sebastian Bratu, profesor de vioară la Liceul de Arte din Oradea.

Concursul s-a desfăşurat cu sprijinul Asociaţiei ,,Ariston” a Liceului de Arte Oradea și a societăților comerciale Transmec Ro şi Color Type.