Biserica greco-catolică „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș a găzduit, duminică, 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională, concertul caritabil „Colind pentru suflet”.

Concertul a fost organizat ca un eveniment comun al proiectelor „În drum spre Viflaim”, al Asociației „Ave Miriam”, și „Cu toții spre Viflaim – în fraternitate și prin colind”, coordonat de Parohia Greco-Catolică Beiuș. După cum declarau organizatorii, spectacolul a avut ca scop strângerea fondurilor necesare activităților pastorale pentru copii și tineri, dar și pentru refacerea Palatului Episcopal Greco-catolic de la Oradea.

În fața unei numeroase asistențe, care a umplut Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, mai multe coruri și numeroși soliști, majoritatea copii, au cântat colinde și alte piese cu caracter religios, dar și patriotic.

Localnicilor, din componența corurilor „Ioan Bușiția” (ale parohiei greco-catolice) și „Beiusensis” și a Grupului de copii al Oratoriului „Colț de Rai”, având-o ca solistă pe Miriam Zima, li s-au alăturat câțiva invitați speciali de la Oradea: Ovidiu Lazăr, Alexandru Cristea, Paula Popa, Matei Bene, Natalia Bendre, Georgiana Caba, Daria Haș și Corul „Enjoy Music”.

La tradiționalul concert caritabil „Colind pentru suflet” au asistat, pe lângă enoriașii greco-catolici, atât parohii locali romano-catolic și reformat, cât și unii politicieni, printre care deputatul Gheorghe Bogdan și primarul Petru Mlendea-Căluș.