Primăria Aștileu a inaugurat miercuri, 11 septembrie, primul teren de sport multifuncțional din comunitate, în urma unei investiții de 452 de mii de lei. De noul teren vor beneficia aproximativ 1.200 de persoane.

Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat public-privat în cadrul căruia Holcim România a sponsorizat suma de 200 de mii de lei, iar diferența a fost acoperită din bugetul Primăriei Aștileu.

„Construirea terenului sintetic de fotbal a fost necesară deoarece în comuna Aștileu nu există așa ceva și nu a existat niciodată. Mișcarea în aer liber a locuitorilor comunei este un lucru sănătos și în același timp recreativ. Un aspect important este faptul că locuitorii comunei pot juca fotbal și după orele de muncă, deoarece este dotat cu sistem de nocturnă, iar în zilele toride de vară este mai plăcut seara târziu. Beneficiază de această investiție în jur de 1.200 de persoane”, a declarat Ionuț Lazăr, primarul comunei Aștileu.

Terenul multifuncțional are o suprafață de joc de 40x20m și este împrejmuit cu stâlpi și plasă. Are la bază o placă de beton pentru a preveni denivelările, completată cu un strat de nisip cuarţos și granule de cauciuc aflate sub gazonul sintetic pentru a asigura ergonomie sportivilor. Mai mult, terenul este dotat cu iluminare nocturnă pentru cei care preferă să facă mișcare seara, precum și cu parcare, vestiare și toalete. Acesta poate fi folosit pentru practicarea fotbalului, a voleiului și a tenisului cu piciorul.

Este al treilea teren de sport construit cu implicarea Holcim România în județul Bihor în ultimii trei ani. În 2016, compania a inaugurat terenul de sport multifuncțional aparținând Liceului Teoretic Constantin Șerban din orașul Aleșd. Iar în anul 2017 a fost inaugurat terenul de sport multifuncțional din satul Hotar, comuna Țețchea, proiect realizat împreună cu primăria comunei. Suma totală investită în construirea de terenuri de sport multifuncționale în comunitățile din jurul fabricii de la Aleșd pentru practicarea sporturilor se ridică la peste 400.000 lei.