Instituită prin Legea nr. 150/2014 privind modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 82 din 2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, Ziua Veteranilor a fost aniversată duminică, 11 noiembrie și de beiușeni, desigur, la Cimitirul Eroilor.

Pentru că amintirea ultimului erou beiușean este încă vie printre cei care l-au cunoscut, centrul manifestărilor comemorative a fost chiar locul de veci al sublocotenentului post-mortem Mihail-Anton Samuilă, cel care a dat jertfa supremă în teatrul de operații din Afganistan, la 14 noiembrie 2003.

La comemorarea Eroilor Neamului au participat cadre militare active, dar și în rezervă și retragere, printre care locotenent-colonelul Ionică Goarnă, locțiitorul comandantului Unității Militare Beiuș și Tăsică Bursașiu, președintele subfilialei locale a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Firește, acestora li s-au alăturat membrii familiei eroului Mihail-Anton Samuilă.

După slujba de pomenire săvârșită de părintele Marian-Vasile Popa, protopopul ortodox al Beiușului, Seghiștei și Șteiului, cei prezenți au depus florile eternei recunoștințe pe mormântul eroului Mihail-Anton Samuilă.