Ordonanța referitoare la Programul „Masa caldă” în 150 de școli a fost publicată în Monitorul Oficial, iar unitățile școlare mai au nevoie de normele de aplicare pentru a trece la implementarea programului.

Câte o masă caldă de 10 lei pe zi sau un pachet alimentar de aceeași valoare urmează să primească fiecare dintre cei peste 65.000 de elevi ai celor 150 de școli cuprinse în program. Ministerul a extins Programul „Masa caldă în școli” cu încă o sută de unități de învățământ, după ce, timp de trei ani, efectele în privința reducerii abandonului școlar au fost pozitive. Cât privește durata programului, acesta se va desfășura pe parcursul semestrului al doilea din anul școlar 2019-2020 și în primul semestru al anului școlar viitor.

Printre beneficiarii Programului „Masa caldă” se vor număra și cei 700 de elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș. Directoarea Claudia-Florina Cighir a evidențiat și problemele pe care școala le întâmpină din perspectiva implementării programului „Masa caldă”. Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” dispune de o bucătărie dotată cu echipamente moderne și autorizată, dar a cărei activitate este suspendată din cauza lipsei de bucătari angajați. Școala are și vesela necesară servirii mesei pentru câteva sute de persoane, numai că spațiul destinat acestei activități este ocupat de Biblioteca Municipală „Constantin Pavel”, mutată aici de Primărie în urmă cu câțiva ani. Încă de la începutul semestrului al II-lea, Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” a semnalat această problemă conducerii Primăriei Beiuș, pentru a evita blocajele în derularea Programului „Masa caldă”. Din păcate, primarul Petru Mlendea-Căluș nu a găsit, nici după o lună, soluția pentru mutarea Bibliotecii Municipale „Constantin Pavel”, cu ocazia ședinței din 11 februarie edilul cerând membrilor Consiliului Local să vină cu sugestii vizavi de spațiul ce ar putea găzdui Biblioteca Municipală!