Peste două sute dintre beiușenii de vârsta adolescenței au ales să-și petreacă o parte a timpului liber într-un mod creativ, beneficiind de oferta Clubului Copiilor.

După cum declara profesoara Florica Gabor, coordonatoarea cercului de acvaristică, în 2021 cererile de înscriere au fost semnificativ mai multe decât în anii anteriori, circa 140 de copii optând pentru cercul său, în timp ce alți 50 l-au ales pe cel de instrumente muzicale tradiționale, condus de profesorul Erno Egyed. Totuși, sublinia interlocutoarea noastră, doritorii vor putea să se înscrie la cercurile Clubului Copiilor și de acum înainte, pe tot parcursul anului școlar.

Programul celor două cercuri se desfășoară de lunea până vinerea, între orele 12.00 și 17.00. Cât privește tematica propusă, cei de la „Acvaristică” desfășoară activități ce țin de protecția mediului, de la ieșiri în natură până la ateliere de desen și pictură, în timp ce la „Instrumente muzicale tradiționale” sunt studiate pianul și chitara. În plus, membrii cercului de acvaristică participă regulat la diverse activități organizate de cluburile copiilor din țară, cum ar fi Concursul Internațional „Culorile toamnei” de la Lipova, unde beiușenii sunt o prezență obișnuită.

Florica Gabor a precizat că atât profesorii, cât și copiii sunt pregătiți și pentru eventualitatea mutării în mediul online, ceea ce nu ar fi decât „o experiență repetată”, oricum preferabilă încetării activității.

La final, interlocutoarea noastră a ținut să mulțumească Primăriei Beiuș pentru rezolvarea problemelor de la instalația electrică, mai ales că, până la racordarea sediului Clubului Copiilor la rețeaua de apă geotermală, încălzirea imobilului este asigurată cu aparate alimentate de la instalația menționată.