Rotary Club Oradea Art Nouveau a înfiinţat cea de-a doua bibliotecă din mediul rural în localitatea Cociuba. Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului Cartea noastră cea de toate zilele.

„Lectura cu cartea în mână, redarea pasiunii pentru citit, educație în mediul rural prin cartea de la Bibliotecă – iată ce ne-am propus să realizăm în cadrul proiectului Cartea noastră cea de toate zilele!, spune reprezentanţii Rotary Club Oradea Art Nouveau.

„Prin readucerea lecturii în prim plan putem contribui la eliminarea analfabetismului funcțional și a abandonului școlar aducând împreună elevi, profesori și părinți dornici de o legătură de suflet cu cartea. Considerăm că proiectul este benefic întregii comunități, cu impact major asupra elevilor, profesorilor și părinților deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și a alfabetizării ca drepturi fundamentale ale omului”, mai transmit aceştia.

Proiectul, în valoare de  4.630 de dolari a fost posibil datorită Grantului obținut de Clubul Rotary Westbrook-Gorham și implementat în comunitatea din Cociuba de Rotary Club Oradea Art Nouveau, cluburi înfrățite în luna februarie 2022. „Mulțumim Rotary Club Westbrook-Gorham și Immediate Past President Kathi Perkins pentru implicare și suport.

Privim cu optimism și încredere către viitoarele proiecte comune, cu speranță în prietenia fără granițe și cu bucurie în idealurile care ne leagă”, au mai transmis reprezentanţii Rotary Club Oradea Art Nouveau.

Biblioteca a fost amenajată cu rafuri pentru cărţi, masă cu scaune, laptop, boxe, căşti, 170 de cărţi şi 12 audiobook-uri, 10 fotolii Puf pentru colțul de lectură din clase și rafturi pentru cărți în clase. Biblioteca a fost preluată de profesoara de limba română Monica Borz.