La sediul Primăriei municipiului Beiuș, vineri, 20 mai, a avut loc o nouă bursă a locurilor de muncă, la eveniment participând 15 angajatori din zonă și din Oradea, cu peste 1.400 de oferte de angajare pentru cei interesați.

După cum declara Adrian-Grațian Morar, directorul executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, evenimentul este parte a unui proiect mai amplu:

„Bursa generală a locurilor de muncă este o acțiune la nivel național. În județul Bihor am decis organizarea acesteia la cele patru puncte de lucru ale noastre pe care le avem în județ, respectiv Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta. Scopul principal al bursei a fost acela de a facilita întâlnirea dintre angajatori și persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă”.

Interlocutorul nostru ne-a oferit detalii și despre mersul acestei ediții a bursei locurilor de muncă:

„La târgul din municipiul Beiuș au participat 15 angajatori, care au oferit peste 1.400 de locuri de muncă și o instituție publică având o ofertă educațională. Au fost prezenți 450 de șomeri, până în acest moment, la bursa din municipiul Beiuș. În concluzie, consider că evenimentul este un succes, dar se constată că există un deficit de forță de muncă, în condițiile în care în evidențele noastre sunt înregistrați, la punctul de lucru Beiuș, 600 de șomeri și constatăm că au fost oferite peste 1.400 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte de locuri de muncă au fost oferite de către firma Leoni, în domeniul industriei auto, cu peste 400 de locuri de muncă”.