Lucrările de construire a capelei funerare din localitatea Brusturi au fost finalizate, slujba de sfinţire având loc duminică, 20 septembrie.

Lucrările de construcţie a capelei mortuare au demarat la sfârşitul anului 2029, aceasta fiind amplasată la ieşirea din localitatea Brusturi spre Orvişele, pe partea dreaptă.  

Primarul Livia-Daniela Bârlău a menţionat că proiectul „Lucrări de construcţii pentru execuţie capelă mortuară în localitatea Brusturi” a fost un obiectiv pe care şi l-a propus să-l realizeze în acest mandat. Finanţarea a fost asigurată de la bugetul local, valoarea lucrării fiind estimată la suma de 414.876,00 lei. Amplasată la ieşirea din localitate,  capela are o suprafaţă de 72 metri pătraţi la interior (12 metri lungime şi 6 metri lăţime), având şi o terasă de 96 metri pătraţi. Din punctul de vedere al dotărilor, capela este prevăzută cu o cameră specială, cu instalaţie de frig, precum şi cu o toaletă, cu acces din exterior. De asemenea, interiorul este dotat cu aparate de aer condiţionat.

Duminică, 20 septembrie, a avut loc slujba de sfinţire a capelei mortuare, care a fost oficiată de un sobor de preoţi din întreaga comună. La eveniment au invitate mai multe oficialităţi.