Pentru al patrulea an la rând, credincioșii ortodocși beiușeni prăznuiesc Boboteaza într-un mod devenit, de-acum, tradițional, slujba Aghesmei mari fiind săvârșită chiar în centrul urbei, pe malul Văii Nimăiești.

Instituit de Preasfinția Sa Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, în 2016, obiceiul este dus mai departe de preoții locali, în frunte cu părintele Marian-Vasile Popa, protopopul Beiușului, Seghiștei și Șteiului. După oficierea Sfintei Liturghii în toate bisericile și capelele ortodoxe din Beiuș, preoții și credincioșii s-au îndreptat spre locul special amenajat, din centrul orașului, pentru ceremonia religioasă a sfințirii apelor. La această parte a marelui praznic de duminică, 6 Ianuarie, au participat numeroși beiușeni.

Slujba Aghesmei mari a fost săvârșită de un sobor de preoți ortodocși, în frunte cu părintele protopop Marian-Vasile Popa, care a rostit apoi și un scurt cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța duhovnicească a praznicului Bobotezei și subliniind puterile binefăcătoare ale apei sfințite la Agheasma mare.