Într-o atmosferă de sărbătoare, elevi și studenți de la mai multe școli și de la Departamentul Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea au susținut un concert de zile mari la Biblioteca Universității.

 

În așteptarea Sărbătorilor de Iarnă, iubitorii muzicii și ai tradițiilor au participat joi, 12 decembrie, de la ora 13.30, la un spectacol inedit de Crăciun, intitulat „Școală, școală, gazdă bună”.

Participanții s-au bucurat de sonoritățile timbrale aparte ale colindelor arhaice și tradiționale interpretate de Ansamblul folcloric studențesc al Facultății de Arte, dirijat de conf. univ. dr. Oana Lianu și de scenete de teatru popular. Printre invitați s-au numără Corul Liceului Teologic Baptist „Emanuel” – dirijor prof. Diana Blaga, elevii clasei a III-a de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” – profesori coordonatori Delia Iacob și Dalia Marian și Grupul vocal de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” – profesori coordonatori Ioana Paula Hice și Mirela Rus.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Bibliotecarilor din România – Fililala Bihor, Universitatea din Oradea și Facultatea de Arte – Departamentul de Muzică.