În aceste zile, beiușenii s-au mobilizat pe rețelele sociale și nu numai pentru a-i sări în ajutor lui Sergiu, un adolescent internat la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

În urma demersurilor făcute de conducerea Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu”, o campanie de recoltare de sânge programată la Ștei a fost mutată la Beiuș, managerul Claudiu Lupău mulțumindu-le tuturor celor care au contribuit la derularea acțiunii de la Beiuș: primarul Iulian Balaj, Radu-Cornel Aron, managerul Spitalului Orășenesc Ștei, dr. Olivia-Ligia Burtă, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, dr. Mirela Florescu, coordonatoarea echipei de recoltare deplasate la Beiuș și, firește, zecilor de localnici care au donat sânge pentru Sergiu, elev în clasa a opta la Colegiul Național „Samuil Vulcan”.

Miercuri, 25 august, angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea au organizat o campanie de recoltare de sânge cu semnificație specială, asta pentru că beiușenii erau chemați să doneze tocmai pentru un concitadin. Răspunsul acestora a fost pe măsură, aproape o sută de oameni prezentându-se, între orele 08.00 și 15.00, la centrul de recoltare amenajat în incinta Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu”, mai multe detalii oferindu-ne chiar dr. Mirela Florescu, coordonatoarea acțiunii: "Majoritatea donatorilor au fost la prima donare. Dintre cei care au mai donat sânge, predominant au fost cei din grupa A negativ, o grupă rară de sânge și ne bucurăm pentru asta. Următoarea campanie va fi la Ștei, pe data de 1 septembrie, unde îi așteptăm pe toți cei care azi nu au putut dona, iar la Beiuș, dacă nu apar alte restricții, vom reveni la începutul lunii noiembrie, iar în caz contrar, în ianuarie”. La finalul activității, managerul Claudiu Lupău a precizat de ce a ales să solicite mutarea urgentă a campaniei de recoltare de sânge: „Din punctul meu de vedere, menirea oricărui spital este, în primul rând, de a genera performanță clinică, precum și de a răspunde și a se adapta prompt nevoilor, situațiilor unice, cazurilor speciale semnalate de comunitatea pe care o deservește. Asta am făcut și noi, în urma numeroaselor semnale pe care le-am primit în legătură cu situația acestui copil. O caracteristică a ultimilor 15-20 de ani, probabil și din cauza multiplelor schimbări sociale, a fost îndepărtarea treptată a oamenilor de noțiunea de «împreună». Anul pandemic 2020 a accentuat violent acest fenomen. Cred că avem cu toții șansa de a redeveni empatici cu ceea ce se petrece în jurul nostru și cu nevoile semenilor noștri, iar spitalul, prin menirea sa fundamentală, trebuie să fie promotorul unei astfel de atitudini! Acțiunea de azi a demonstrat foarte clar că oamenii pot rezona, pot reacționa unitar și împreună atunci când există comunicare, empatie și un scop nobil comun!”