Anul trecut în iunie, consilierii locali aprobau contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de maximum 25 de milioane de lei în vederea finanțării a trei proiecte de investiții de interes public local: construirea noii piețe agroalimentare și refacerea zonei limitrofe, care ar costa circa 17,7 milioane de lei; realizarea unui sens giratoriu în zona Petrom, cu o valoare estimată la puțin peste 2,4 milioane de lei și reamenajarea cartierului Aleea Padișului, lucrare pentru care erau destinate circa 9 milioane de lei.

La ultima ședință ordinară, cea din 28 martie, Consiliul Local Beiuș a aprobat documentația faza PTE și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare cartier Aleea Padișului”, după care, Primăria municipiului Beiuș a anunțat că „lucrările de modernizare la obiectivul de investiții AMENAJARE CARTIER ALEEA PADISULUI se află în licitație publică”, termenul de depunere a ofertelor fiind 29 aprilie 2024.

Cât privește lucrările care vor fi executate, acestea sunt prezentate în anexele la proiectul HCL nr. 52/2024. Astfel, din Referatul de aprobare întocmit de inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Gabriel Popa, reținem că se are în vedere „modernizarea infrastructurii cartierului Aleea Padișului, care constă în amenajarea de căi de comunicație, trotuare, parcări, zone verzi, rigole și alte lucrări conexe acestora ce vor contribui la creșterea gradului de urbanism al zonei, la protejarea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător, la creșterea nivelului confortului rezidenților din zonă, la creșterea siguranței circulației, a celor aflați în trafic”. În Memoriul tehnic general sunt menționate și detaliile lucrărilor din cadrul acestui proiect investițional de amploare, din document rezultând că vor fi amenajate 12 alei de acces cu o lungime cumulată de aproape 1,4 kilometri și nu mai puțin de 262 de locuri de parcare, dintre care 10 destinate persoanelor cu dizabilități.

În fine, din Referatul de aprobare prezentat de edilul Gabriel Popa, valoarea întregii investiții este de aproape 8,95 milioane de lei, inclusiv TVA.