Recent, Primăria Municipiului Beiuș anunța începerea lucrărilor de reabilitare a Grădiniței cu program prelungit nr. 1, situată pe Strada Română. În acest caz, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor prevăzute de proiectul „Reabilitarea termo-energetică a clădirii Grădiniței cu program prelungit nr. 1 Beiuș”, cu o valoare de aproape 3,2 milioane de lei și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

La nivelul municipiului Beiuș sunt în diferite stadii de implementare încă două proiecte investiționale de anvergură care vizează extinderea spațiilor destinate educației timpurii (învățământ antepreșcolar și preșcolar), ambele finanțate tot prin PNRR. Cel intitulat „Construire și dotare creșă în municipiul Beiuș, strada Târgu Mare, nr. 6” se derulează prin Compania Națională de Investiții și are ca obiectiv „construirea unei creșe de tip mediu, după proiect standard”, cu 70 de locuri, investiție de peste 14 milioane de lei.

În fine, luni, 4 martie, Primăria municipiului Beiuș publica, pe pagina oficială de Facebook, anunțul despre reabilitarea celeilalte grădinițe din urbe, „Floare de Colț”:

„S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pe proiectul «Reabilitarea termoenergetică a clădirii grădiniței cu program prelungit Floare de Colț Beiuș», finanțat prin PNRR, în valoare de 1.465.595,75 lei”.

Conform aceluiași anunț, contractul de execuție a lucrărilor, câștigat de SC BSS Top Construct SRL, a fost semnat pe 29 februarie și are o durată de douăsprezece luni.

Cât privește lucrările ce urmează să fie efectuate la Grădinița cu program prelungit „Floare de Colț”, comunicatul Primăriei municipiului Beiuș le-a menționat pe următoarele: „reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de uz menajer; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat a clădirii; modernizarea sistemelor/instalațiilor tehnice; montarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru acoperirea consumului propriu de energie electrică și de încălzire alternativă electrică”.