Preșcolarii și elevii beiușeni au dat încă o dată dovadă de atașament față de tradițiile strămoșești, aceștia oferind publicului aflat luni, 19 decembrie, la Sala Mare a Primăriei municipiului Beiuș un concert de colinde care a transmis dincolo de scenă o vibrantă emoție artistică.

Evenimentul a fost organizat de unitățile de învățământ de pe raza municipiului Beiuș, fiecare având un aport semnificativ la reușita spectacolului intitulat „Colindăm cu mic, cu mare˝. Coordonați de profesori inimoși, preșcolarii din cele două grădinițe cu program prelungit beiușene, Nr. 1 și ˝Floare de colț˝, elevii Școlii Gimnaziale ˝Nicolae Popoviciu˝ și liceenii de la Colegiul Național ˝Samuil Vulcan˝, Colegiul Tehnic ˝Ioan Ciordaș˝ și Liceul Vocațional Pedagogic ˝Nicolae Bolcaș˝ au adus căldura și armonia Sărbătorilor de iarnă în sufletele spectatorilor, fie că erau profesori, părinți sau propriii colegi.

Detalii despre evenimentul artistic ˝Colindăm cu mic, cu mare˝ și despre scopurile acestuia ne-a oferit chiar unul dintre organizatori, profesorul Remus Lazea, de la Liceul Vocațional Pedagogic ˝Nicolae Bolcaș˝:

„Concertul de astăzi, intitulat «Colindăm cu mic, cu mare», l-am gândit ca pe un moment artistic dedicat Sărbătorilor de iarnă, în special Crăciunului, încercând să ne bucurăm de această perioadă în care ne putem exprima artistic prin aceste colinde tradiționale pe care dorim să le transmitem tinerei generații.

Am invitat toate unitățile de învățământ din Beiuș, grădinițele, Liceul Pedagogic, Colegiul «Samuil Vulcan», Colegiul Tehnic «Ioan Ciordaș», Școala Gimnazială «Nicolae Popoviciu». Toate au acceptat cu bucurie invitația noastră de a realiza acest eveniment pentru copii și cu copii. Scopul nostru a fost să transmitem tinerei generații acest obicei de a colinda˝.