Primarul Petru Mlendea-Căluș ne-a relatat zilele trecute despre investițiile care vizează modernizarea rețelei stradale din urbe. Lucrările au început pe un prim lot format din trei străzi: Decebal, George Coșbuc și Spitalului.

Costurile cu reabilitarea celor trei străzi se ridică la aproximativ 830.000 lei, suma, asigurată de la bugetul local, acoperind inclusiv lucrările de introducere a canalizării pluviale și de reamenajare a trotuarelor, care vor fi pavate cu dale din beton. Edilul a menționat și Strada Aurel Vlaicu, care va face obiectul unei a doua etape a lucrărilor de modernizare.

Străzile George Coșbuc și Decebal sunt aproape finalizate, urmând să fie turnat covorul asfaltic, iar lucrările continuă pe Strada Vasile Lucaciu, care este una dintre cele mai circulate din Beiuș, aceasta făcând legătura dintre Drumul Național 76 (Calea Bihorului), zona pieței agroalimentare, Staționarul 2 al Spitalului Municipal și ieșirea din oraș spre comunele Tărcaia și Finiș. Ajuns într-o avansată stare de degradare, covorul asfaltic al arterei rutiere menționate a fost reparat de mai multe ori, dar rezultatele nu au fost de durată. De câteva zile, pe Strada Vasile Lucaciu au început lucrări de modernizare, finanțate de la bugetul local, detalii oferindu-ne primarul Petru Mlendea-Căluș, care a precizat că valoarea acestora este de circa 850 de mii de lei și că vor fi terminate până la sfârșitul vacanței de vară, pentru a nu bulversa traficul generat de reluarea cursurilor.

Și Calea Bihorului, principala arteră rutieră a Beiușului, a intrat într-un amplu proces de reamenajare: vor apărea noi trotuare și spații verzi, o pistă de biciclete, mobilier stradal și stâlpi de iluminat cu design modern. Lucrările au început pe un prim tronson, aflat între podul de peste Valea Nimăiești și intersecția Căii Bihorului cu Strada Vasile Lucaciu. Referindu-se la tronsonul dintre intersecția cu Strada Vasile Lucaciu și cea cu Strada Pandurilor, edilul a precizat că, pe această porțiune a Căii Bihorului, lucrările nu vor începe până la sfârșitul anului.

Un alt proiect major inițiat în acest an vizează reamenajarea a peste cinci kilometri de trotuare. Valoarea lucrărilor este estimată la circa un milion de lei, sumă alocată de la bugetul local. Vor fi refăcute trotuarele de pe axul central al Beiușului, care cuprinde Calea Bihorului și străzile Horea și Pandurilor. Cât privește finalizarea lucrărilor, primarul Mlendea-Căluș a înaintat un termen: martie 2020.