Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că luni, 15 martie, a avut loc depunerea ofertelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor la subsecţiunea Suplacu de Barcău-Chiribiş a Autostrăzii Transilvania.  

Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici: asocierea Construcţii Erbaşu (lider de asociere) - Vahostav; asocierea Drum Asfalt (lider de asociere) - Trameco - OPR Asfalt - Obras Publicas y Ragadios - Citadina 98 - Lemacons; asocierea Rizzani de Eccher SPA Italy - Artera Blue; firma ERG Inşaat Ticaret ve Sanayi.

Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru 26,35 km de autostradă şi prevede „construirea mai multor lucrări de artă, dintre care 3 viaducte, 8 pasaje și 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m - Pod peste lac de acumulare la km 6+655.60”. Valoarea estimată a contractului este de 503.687.042,75 lei fără TVA. Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. „Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, precizează CNAIR.