Lucrările la Autogara Beiuș, o investiție a Consiliului Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor), au fost recepţionate joi, 9 septembrie.

La luarea în primire a lucrărilor au participat vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal, primarul municipiului Beiuș, Gabriel Popa, directorul ADD Bihor, Vitalyos Barna, și reprezentanți ai firmei de construcții și proiectare.

„Această stație de transfer rapid are ca obiectiv soluționarea problemelor pe transport în zona Beiuș și nu numai. Această stație va fi benefică pentru transportul rutier pe toată zona Ștei – Oradea, știind că Beiuș este totuși un oraș important în această zonă. La fel ca la Marghita, noi am modificat locul în care s-a construit această stație rapidă, ea fiind inițial plasată pe drumul de Budureasa, la o distanță de 4-5 kilometri față de unde este acum. Mulțumesc constructorilor care au lucrat la acest obiectiv, pentru că am fost într-o criză de timp cu mutarea ei. Mulțumesc, de asemenea, Primăriei Beiuș, pentru că ne-a acordat tot ajutorul pentru noul amplasament, care aparține unității administrativ-teritoriale”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor. 

„Noul amplasament al autogării este foarte important, având în vedere că se află în zona centrală, facilitând accesul majorității elevilor ce frecventează școlile din Beiuș, în primul rând, dar și la primărie, bănci, spații comerciale, piaţă și așa mai departe. Față de celelalte stații de îmbarcare și debarcare a persoanelor ce utilizează transportul în comun între unităţile administrativ-teritoriale, cât şi transportul elevilor, aceasta locație conferă o siguranță în plus datorită spațiului generos din jur”, a precizat primarul Gabriel Popa.  

Investiţia a fost realizată de firma Evalstar Serv, valoarea contractului fiind de 872.650,60 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fost stabilit la 5 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, adică de la jumătatea lunii aprilie.

Autogara este situată pe strada Burgundia Mare și are un singur corp de clădire cu o suprafață de aproximativ 110 mp. Aceasta este compusă dintr-o sală de așteptare pentru călători cu 24 de locuri, casă de vânzare bilete și abonamente cu birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, o zonă de depozitare/spațiu tehnic și copertine pentru 4 autobuze. Sunt realizate și amenajări exterioare (bănci, zone verzi, trotuare, semnalizare rutieră, ecrane digitalizate etc). În total, clădirea și spațiul exterior vor ocupa o suprafață de aproximativ 196 mp.

Autogara va funcționa în administrarea Primăriei Municipiului Beiuș și va face parte dintr-un sistem integrat de transport județean la care Consiliul Județean Bihor lucrează în prezent.