După ce a fost amânată cu o săptămână, din cauza vremii nefavorabile, campania națională de curățenie „Let’s Do It, Romania!”, aflată la cea de-a XI-a ediție, s-a desfășurat și la Beiuș.

 

Organizată de Primărie, împreună cu unitățile de învățământ locale, Administrația Domeniului Public, Compania de Apă și Ocolul Silvic „Codrii Beiușului, ampla acțiune de ecologizare de la Beiuș a fost o reușită. Organizatorii au stabilit nouă zone din oraș unde urma să se desfășoare campania de curățenie, iar cei peste trei sute de voluntari, majoritatea elevi, au adunat zeci de saci cu deșeuri.

Cât privește scopurile acțiunii de ecologizare din cadrul campaniei naționale „Let’s Do It, Romania!”, acestea au fost expuse de către Delia Kristo, consilier în cadrul Compartimentului Protecția Mediului din Primăria municipiului Beiuș:

„Scopul acestei campanii este, în special, de conștientizare: să păstrăm orașul curat, să nu aruncăm deșeurile în natură, să colectăm selectiv acolo unde se poate, deoarece costurile pentru eliminarea totală a deșeurilor sunt foarte mari, iar natura, prin recirculare, o păstrăm curată”.