De această dată „Dorel” e firma de construcții austriacă Strabag, cu filială în România, care a construit pe E 60 „faimoasele” alveole cu scopul liniștirii traficului la intrări și ieșiri din localități.

Această „găselniță” s-a dovedit păguboasă, producând necazuri în trafic și accidente cu urmări grave pentru oameni și bunuri materiale. Din cauza proastei execuții şi din lipsa unei fundaţii rezistente, ambele părți ale alveolelor au suferit denivelări. Pe tot parcursul timpului care s-a scurs de la terminarea lucrării, constructorul a „cârpit” denivelările pentru îndreptarea drumului. De câteva zile însă, în condițiile unui trafic infernal, s-au apucat să repare stricăciunile. Astfel, în noaptea de 9 spre 10 mai, în Aleșd, în dreptul străzii Morii, au îndepărtat asfaltul din dreptul alveolei pe partea dreaptă pe direcția Cluj – Oradea și au turnat piatră concasată, lăsând-o în seama tirurilor și autotrenurilor să o taseze. Constructorii nu s-a gândit că mijloacele de transport, în loc să o taseze, au aruncat-o spre exterior, producând gropi în carosabil cu adâncimi între 20 și 30 cm, pe care le-am măsurat. Traversarea acestor gropi produc defecțiuni mașinilor, iar noaptea, nefiind semnalizate, pot genera accidente grave. La aceste necazuri, se adaugă posibilitatea lovirii cu pietre a pietonilor care circulă pe trotuar. Amintesc faptul că în apropiere se află Fundația „Copiii Dragostei”, unde cei 25 copii minori se joacă în apropierea șoselei.

Am încercat să luăm legătura cu firma în cauză, dar fără rezultat. Nimeni nu răspunde la telefon. Am sesizat organele de poliție pentru a asigura semnalizarea zonei până la remedierea lucrării.

Dintr-un autocar care a trecut prin aceste gropi, nişte turiști polonezi ne-au făcut semne, din care am înțeles că noi, românii, nu suntem sănătoși la cap. Au dreptate!?