În perioada 10 noiembrie – 10 decembrie, Asociația „Simte Magia” a desfășurat proiectul „Cutia cu magie – ateliere de dezvoltare personală” în 12 școli din județul Bihor.

 

Asociația este coordonată de magicienii Eduard și Bianca, iar cei doi au profitat de ocazia oferită de programul de finanțare inițiat de Kaufland România.

„Start ONG” este un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Proiectul depus de Asociația „Simte Magia” a primit finanțare în domeniul educației și astfel peste 300 de elevi din clasele 0-IV au beneficiat de activități și materiale gratuite, activități prin intermediul căruia își puteau dezvolta îndemânarea, creativitatea, încrederea în sine și toate acestea prin metode și mijloace noi și inedite.

Eduard și Bianca, alături de voluntarii asociației - Debelka Alexandru, Șipoș Ioana, Marec Melissa, Remus Toderici, Marius Negrău, Buzle Lucia, Buzle Sergiu, Amelia Șipoș - Gug și Sebastian Șipoș - Gug - au desfășurat activitățile la clasele selectate. Fiecare copil a primit o cutie „magică” ce conținea mici trucuri de magie ce dezvoltă îndemânarea, obiecte de zi cu zi ce le-au pus la încercare creativitatea în cadrul activităților propuse și o carte cu activități care asigura continuitatea proiectului atât în școală, cât și acasă.

Cadrele didactice au fost foarte receptive la idee și i-au primit pe cei de la Asociație cu brațele deschise, ba chiar au început să pună în aplicare activitățile prezentate la clasă.

În proiect au fost implicate 12 școli din zona rurală și urbană din județul Bihor: Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei, Școala Primară Nr.1 Lugașu de Sus, Școala Gimnazială Nr. 1 Sântandrei, Școala Gimnazială Nr.1 Cheresig, Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea, Școala Gimnazială Boiu, com. Ciumeghiu, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Școala Primară Rontău, Școala Gimnazială „Dacia” Oradea, Școala Gimnazială Nr. 1 Gepiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Nojorid și Școala Gimnazială Lucreția Suciu Oradea.

Imagini și filmări din cadrul activităților se pot vedea pe pagina de Facebook a asociației.