În cadrul proiectului „Curățăm România”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a avut loc miercuri acțiunea de igienizare a Văii Izvor de pe teritoriul orașului Aleșd.

Administrația Bazinală de Ape Crișuri și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Aleșd și Direcția Silvică Bihor, prin reprezentanții Ocolului Silvic Aleșd și ai Consiliului Județean Bihor, au realizat miercuri, 20 aprilie, acțiunea de ecologizare a Văii Izvor de pe teritoriul administrativ al orașului Aleșd. Acțiunea s-a derulat în cadrul Campaniei naționale „Curățăm România”, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care are sloganul: „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. La eveniment au participat peste 30 de persoane din cadrul acestor instituții și, ca rezultat, au fost colectate 500 kg de deșeuri reciclabile abandonate.

„În județul Bihor, este organizat sistemul de colectare, valorificare a deșeurilor municipale și funcționează depozitul ecologic autorizat, astfel, din punct de vedere tehnic, sunt asigurate toate facilitățile pentru ca deșeurile din gospodării să fie gestionate în conformitate cu prevederile legale. Apelăm la simțul civic al cetățenilor să asigure colectarea selectivă a deșeurilor  generate și predarea către operatorii de salubritate în baza contractelor de salubritate încheiate”, a transmis Dorina Radoveț, purtătorul de cuvânt al APM Bihor.

Potrivit acesteia, evenimentul de miercuri și cele care urmează a se derula pănă în data de 4 mai 2022 au ca scop și conștientizarea cetățenilor în scopul prevenirii abandonului ilegal de deșeuri.