Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” - Filiala Oradea organizează duminică, 24 iunie, la Oradea, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 194 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu.

Ca de fiecare dată în cei 24 ani de activitate, Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” - Filiala Oradea aduce un omagiu celui care a fost supranumit „Crăișorul Munților”, Avram Iancu.

Programul se va desfășura duminică, 24 iunie, la bustul lui Avram Iancu din Parcul Traian, și va debuta la ora 12.30, cu primirea oficialităților. În continuare, între orele 13.00-14.00, va avea loc un ceremonial militar-religios, în memoria eroului național Avram Iancu și a martirilor Horea, Cloșca și Crișan.

Ceremonialul militar-religios se va desfășura după următorul program: salutul Drapelului de luptă; intonarea imnului de stat al României; Te Deum în memoria eroului național Avram Iancu, a martirilor Horea, Cloșca și Crișan și a celor 40.000 de români uciși în războiul civil din 1848-1849 în Ardeal; alocuțiuni; moment artistic; depunere de buchete și jerbe de flori; defilarea detașamentului de onoare. Manifestarea se va încheia la ora 14.00.

Activităţile sunt organizate în parteneriat cu Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și în colaborare cu Garnizoana Oradea și Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”.