Calendar creștin ortodox: Adormirea Sfintei Ana - Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei

Calendar greco-catolic: Duminica 5 dR (a Vindecării celor doi îndrăciți din Gadara). Adormirea Sf. Ana, mama Maicii Domnului; Sf. cuv. Olimpiada și Eupraxia.

REMEMBER 25 IULIE

1864: S-a născut Ioan Bogdan, istoric și filolog român, membru și vicepreședinte al Academiei Române (d. 1919)

1909: Pionierul francez al aviației Louis Blériot a realizat prima traversare în avion a canalului Mânecii (37 de minute).

1917: Margaretha Geertruida Zelle, cunoscută sub numele de Mata Hari, găsită vinovată de spionaj în favoarea Germaniei în timpul Primului Război Mondial, a fost condamnată la moarte. Ea a fost executată la 17 octombrie 1917, în Franța, lângă șanțurile castelului Vincennes.

1943: Victor Emanuel al III-lea, regele Italiei, îl destituie pe Mussolini.

1944: Al doilea război mondial: Cucerirea Normandiei de către trupele aliate.

1946: Statele Unite au testat prima bombă atomică subacvatică în apropierea atolului Bikini, Oceanul Pacific.

1968: Într–un interviu, Nixon declara că, în cazul unor viitoare conflicte în Asia, asiaticii, mai mult decât americanii, trebuie sa aiba responsabilitati mai mari. Acest punct de vedere este denumit „doctrina Nixon”.

1976: Sonda spațiala NASA Viking 1 fotografiază o formațiune de rocă pe planeta Marte, care seamănă cu o față umană, chipul de pe Marte.

1978: În Anglia se naște primul copil conceput prin fecundare artificială, fetița Louise Brown. Fecundarea a fost realizată de profesorii Roger Edwards și Patrick Steptoe.

1984: Cosmonautul sovietic Svetlana Savitskaya a devenit prima femeie din lume care a ajuns în cosmos.

2000: Un avion Concorde s-a prăbușit imediat după ce decolase din Paris; în accident au murit toți cei 109 oameni din avion și 5 aflați la sol.

2007: Pratibha Patil devine prima femeie care a deținut funcția de președinte al Indiei.