Calendar ortodox: Sf. Cuv. Xenia Romana; Sf. Ier. Filon episcopul Carpasiei Sf. Sf. Mc. Felician, episcop de Foligno, Sf. Ier. Zamasie, primul episcop de Bologna Zi de frupt

Calendar greco-catolic: Sf. cuv. Xenia. [Sf. ep. Francisc de Sales].

Remember 24 ianuarie

1859: Adunarea Electivă a Țării Românești se pronunță pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române.

1862: Deschiderea primului Parlament unic al României la București. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza proclamă în mod solemn, în fața Adunărilor Moldovei și Țării Românești, "Unirea definitivă a Principatelor", iar orașul București este proclamat capitala țării.

1864: A apărut Legea privind înființarea Curții de Conturi.

1882: S-a înființat, la București, societatea "Iridența Română", care, din 1883, s-a numit "Carpați". Societatea a militat pentru ajutorarea românilor transilvăneni.

1891: Își începe activitatea, la București, "Liga pentru unitatea culturală a tuturor românilor", care a militat pentru alipirea Transilvaniei și Bucovinei la Regatul României. Liga a publicat mai multe memorii privitoare la situația românilor din Austro-Ungaria.

1893: Apare, la București, revista umoristică Moftul român, condusă de Ion Luca Caragiale și Anton Bacalbașa.

1915: Apare, la Craiova, revista literară "Drum drept", sub conducerea lui Nicolae Iorga.

1924: Orașul rusesc Petrograd este redenumit Leningrad.

1932: Desființarea Ordinului Iezuiților în Spania.

1939: În Chile are loc un cutremur cu magnitudine 8,3 grade pe scara Richter. Au decedat 28.000 de oameni.

1946: Adunarea Generală a ONU adoptă prima rezoluție. Aceasta se referă la utilizarea în scopuri pașnice a energiei atomice și eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere în masă.

1948: Începe construcția Fabricii de confecții "APACA", din București. La 1 mai1948, fabrica începe să producă.

1958: Doi cercetători, Sir John D. Cockcroft (Marea Britanie) și Lewis L. Strauss (SUA), anunță public reușita primei fuziuni controlate a două nuclee atomice ușoare, transformate într-unul greu. Energiile degajate sunt foarte mari, similare cu efectele exploziei unei bombe cu hidrogen.

1972: În apropiere de Guam, a fost descoperit soldatul japonez Shoichi Yokoi, care a petrecut 28 de ani în junglă, după ce a aflat în 1952 că Al Doilea Război Mondial se încheiase.

1984: A fost lansat pe piață primul computer Apple Macintosh.

1986: Are loc prima survolare a planetei Uranus, nava spațială Voyager 2 trecând la 81.500 km de planetă.

1990: CFSN adoptă prin decretul-lege nr. 40, cântecul Deșteaptă-te, române! drept imn de stat al României.

2004: A început desfășurarea proiectului cultural "Orașul de sub oraș", care a constat în spectacole susținute de actorii Teatrului Masca în stațiile de metrou din București.

2010: Crina Coco Popescu, în vârstă de 15 ani, a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei, Carstensz Pyramid (4884 m) din Indonezia, devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest munte. Recordul anterior era deținut de americana, Samantha Larson, care a urcat pe acest vârf în 2007, la vârsta de 18 ani.