Șoapta Lemnului este atelierul care din 2017 creează mobilier din lemn masiv cu motive tradiționale românești. Mobilierul este făcut la comandă, astfel se poate spune că lemnul prinde personalitate proprie și le vorbește oamenilor… în șoaptă...

 

Ideea afacerii a pornit de la pasiunea pentru arta lemnului, pentru tâmplărie, moștenită din familie. Această pasiune a dus la urmarea unui curs de tâmplărie pentru a studia mai profund această veche meserie. Prin prezentul proiect se propune realizarea de produse de mobilier pentru dormitor, mobilier pentru sufragerii și mobilier de grădină, cu ornamente simple, cât și cu gravarea elementelor componente ale mobilierului.

„Totul a pornit de la o pură întâmplare, în urma căreia am ajuns să particip la un curs de tâmplărie și mi-am descoperit astfel pasiunea. O pasiune pentru lemn, pentru creație, pentru unicitate și originalitate”, spune meșteșugarul Adrian Blaj. Tâmplăria vine de la meșter, omul care o practică, iar uneltele nu fac decât să îi ușureze munca. Într-un atelier de tâmplărie totul este unicat, meșterul dă viață muncii sale, aceasta fiind influențată de starea de spirit a acestuia, de energia pe care o transmite fiecarui obiect ce iese din mâinile sale.

Produsul vrea să fie unul deosebit, cu o notă de unicitate dată de finisajul final al produsului, fie pictat, fie sculptat. Produsul se dorește a fi unul centrat pe nevoile clientului, unul care să iasă din tiparul clasic, îmbinând nevoile și dorințele clientului cu viziunea și creativitatea tâmplarului, astfel fiind obținut un produs ce nu seamănă cu altul. Deși multe dintre motive sunt tradiționale românești, produsele sunt moderne, inspirate din trecut, din tradițiile românești, dar se potrivesc cerințelor acestui secol.

„Piața locală a mobilierului este destinată publicului de larg consum, cu produse standardizate realizate în producție de masă. Ne adresăm clientului care își dorește pentru propria locuință ceva unic și îi lăsăm libertatea de a alege finisajele și decorațiunile pe care și le dorește. Vom executa produse la comandă după necesitățile clientului, însă nu excludem și producția de serie pentru produsele solicitate mai des de clienți”, a mai adăugat Adrian.

Tipurile de mobilier produs de atelierul Șoapta Lemnului:

  • Mobilier pentru dormitoare: pat, dulap, noptieră, comodă, masă de toaletă, ladă de zestre/cufăr, masă cameră copil, scaune copii;
  • Mobilier pentru sufragerie/living: masă, scaun, etajeră, bibliotecă, dulap, bufet, corp cu oglindă, comodă, consolă, vitrină;
  • Mobilier pentru curte și grădină: scaun, masă, bancă.

 

Înființare atelier de tâmplărie este un proiect finanțat prin fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Programul Național de Dezvoltare Rurală este implementat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. PNDR este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.