Uneori nu folosim corect echipamentul sportiv. Prin acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi practice despre cum să folosiți corect ghetele de fotbal, pentru a nu risca accidentări sau leziuni și pentru a beneficia de tot confortul atunci când jucați sportul preferat. În acest fel, veți începe să vă folosiți încălțămintea mai eficient și fără a fi nevoie de schimbări majore.

 

Alegerea ghetelor potrivite, primul și cel mai important lucru

 

Este dovedit că ghetele de fotbal potrivite sunt benefice pentru jocul dumneavoastră. Fie că este vorba de viteză, de tehnică sau pur și simplu de confortul pe care îl oferă. Acest lucru se datorează tehnologiei aplicate fiecărei piese și diferitelor forme în care sunt fabricate. În spatele lor se află mult timp de studiu și cercetare.

Există doi factori cheie de care trebuie să țineți cont pentru o bună utilizare a încălțămintei pentru a practica fotbalul. Indiferent dacă sunteți un profesionist sau un amator. Alegerea și cumpărarea ghetelor de fotbal potrivite este crucială în anumite aspecte, cum ar fi viteza și tehnica.

 

Purtați ghetele potrivite pentru poziția pe care o ocupați pe teren

 

În zilele noastre este foarte dificil să asociezi un tip exclusiv de încălțăminte cu o funcție specifică în cadrul jocului. De aceea, trebuie să cunoaștem foarte bine avantajele și dezavantajele fiecăruia pentru a-l alege pe cel potrivit. Nu uitați că totul trebuie să meargă mână în mână cu nevoile sau cerințele dumneavoastră.

 

Mingi de fotbal - idei

 

Putem clasifica ghetele de fotbal în trei categorii principale:

Ghete fotbal ușoare. Concepute pentru a spori viteza. Acestea sunt de obicei fabricate din materiale sintetice care reduc greutatea totală. Dacă poziția ta necesită multă viteză pentru a ataca sau apăra, îți recomandăm acest tip de încălțăminte.

Ghete fotbal clasice. Fabricate din materiale naturale care se adaptează la imperfecțiunile piciorului dumneavoastră. Deși cele mai renumite mărci au găsit mai mulți înlocuitori pentru acest tip de încălțăminte, aceștia nu au fost la fel de eficienți. Confortul este cel mai mare avantaj al acestora. Ele pot fi folosite pe orice parte a terenului, de la postul de portar și până la atacanți.

Ghete fotbal întărite. Acest tip de încălțăminte ajută în principiu la o bună lovire a mingii. Acestea sunt un produs al tehnologiei și al studiului fiecărui caz de joc. Deoarece sunt cele mai populare de pe piață, acestea sunt de obicei folosite în mai multe poziții care necesită rezultate optime.

Este important de subliniat faptul că există și prototipuri mixte care pot completa deficiențele fiecărui pantof cu detalii diferite. Acest stil de ghete are o oarecare popularitate, dar nu sunt la fel de funcționale pe terenul profesionist din cauza cerințelor jocului. Le puteți lua în considerare dacă scopul dvs. este să vă distrați și să vă evidențiați abilitățile.

 

Folosiți ghetele de fotbal în funcție de terenul pe care vă antrenați

 

Mulți oameni nu își dau seama de importanța utilizării ghetelor potrivite pentru suprafața potrivită. Aceasta este o problemă foarte gravă care poate duce la răniri dacă nu se iau măsurile de precauție adecvate. Odată cu implementarea tehnologiei în domenii, companiile au făcut un efort pentru a crea ghete în funcție de tipul de teren.

Ghete fotbal pentru gazon natural. Aceste ghete tind să fie cele mai populare și cele mai solicitate în magazine. Fie că este vorba de suprafețe moi sau dure, acestea oferă o varietate de opțiuni care pot fi adaptate la nevoile dumneavoastră. De obicei, au tălpi cu crampoane din aluminiu și cauciuc (între 8 și 14). Acest lucru este pentru o aderență și stabilitate suplimentare.

Ghete fotbal pentru gazon sintetic. Ghetele făcute pentru acest tip de suprafață au o anumită particularitate. Stabilitatea și aderența nu reprezintă o problemă pe suprafețele sintetice. Controlul balonului și confortul de alergare trebuie să fie principalul beneficiu al acestor ghete. De obicei, sunt confecționate din talpă de cauciuc și cu mulți crampoane pentru a oferi acest confort.

 

Sfaturi practice pentru purtarea ghetelor de fotbal

 

Aveți deja ghetele potrivite pentru nevoile dumneavoastră și ale terenului. Dar, nu uitați aceste recomandări atunci când le folosiți.

Cum să-ți întreții ghetele de fotbal

Fie din cauza utilizării reduse, fie din cauza materialului folosit, ghetele pot avea nevoie de până la o lună pentru a se adapta la forma piciorului. Există mai multe tehnici de care ar trebui să țineți cont pentru a scurta acest timp. Astfel, vă puteți bucura de toate avantajele pe care ghetele de fotbal le au de oferit.

Primul lucru de care ar trebui să țineți cont este materialul din care sunt confecționate. Acest lucru poate influența tehnicile pe care le veți folosi. Dacă urmați aceste sfaturi, veți putea obține mai mult confort în timpul jocului:

- Introduceți hârtie de ziar în interiorul ghetelor. Fie că este vorba de materiale sintetice sau naturale, utilizarea hârtiei va fi întotdeauna utilă. Ar trebui să faceți acest lucru cu presiune pentru a obține rapid rezultate pozitive. Aplicați acest proces până când simțiți confortul necesar atunci când jucați.

 

Mingi de fotbal - oferte

 

- Folosiți două rânduri de șosete. Acest lucru poate ajuta la întinderea interiorului ghetei în timp ce o purtați. Această tehnică este folosită de jucătorii profesioniști în mod regulat, nu numai pentru a întinde ghetele, ci și pentru o protecție suplimentară a piciorului.

- Folosiți-le și la încălzire. Mișcările pre-meci sunt, de obicei, doar pentru a activa fiecare mușchi din corp. Este util să folosiți ghetele pentru a face aceste mișcări ușoare care nu sunt efectuate de obicei în timpul unui meci.

- Șervețele cu apă caldă. Acest tip de tratament funcționează doar pentru ghetele clasice sau pentru ghetele fotbal din piele naturală. Această tehnică poate fi combinată cu curățarea pentru a acoperi două sarcini în același timp. Nu uitați să nu udați pantoful, ci doar să îl umeziți.