Rochia albă este cu siguranță un must have în garderoba ta. O poți purta la diferite ocazii, în toate anotimpurile anului, dar mai ales vara, când îți accentuează bronzul și îți conferă strălucire. Însă, pentru a obține un look spectaculos, este important să știi ce tip de rochii albe să porți și mai ales cu ce accesorii să-ți completezi ținuta.

Oricine poate purta alb, dar există câteva trucuri pentru ca aceste haine să te pună în evidență.

 

Sfaturi generale:

1. Ia în considerare culoarea pielii tale. Potrivirea tonului unic al pielii tale cu nuanța corectă te poate ajuta să arăți uluitor și să faci furori!

  • Pielea deschisă va arăta cel mai bine cu haine de un alb cald. Evită albul pur, pentru că nu te va pune în valoare!

  • Dacă ai pielea măslinie, ar trebui să ai în vedere un alb rece. Albul de mătase, nuanţele de şampanie și culorile de rom alb vor funcționa și ele.

  • Pielea închisă la culoare poate purta orice nuanță deschisă. Cu toate acestea, dacă ai pielea măslinie închis, ar trebui să eviţi nuanțele gălbui sau albul de tip fildeş.

2. Poartă o jupă sau un material alb pe dedesubt. Acesta trebuie să fie cu câţiva centimetri mai scurt decât rochia, pentru ca totul să pară mai fluid. În plus, aşa eviţi să pici în sfera vulgară şi să porţi o rochie prea transparentă.

3. Dă-te cu parfum sau deodorant cu câteva minute înainte de a te îmbrăca, pentru că petele de la aceste produse se văd extrem de tare pe rochii albe.

4. Machiajul, în schimb, trebuie efectuat abia după ce te-ai îmbrăcat, pentru a nu păta rochia alba cu fond de ten. Foloseşte o prelată pentru a preveni pătarea hainei în timp ce te machiezi.

5. Ai grijă să ai mereu la tine un creion de curățare sau un agent de îndepărtare a petelor. În acest fel, dacă rochia ta se murdărește, poți rezolva repede o situație stânjenitoare.

6. Atunci când porți o rochie albă, trebuie să fii atentă să nu treci pe lângă irigatoare sau să nu te prindă ploaia. Albul tinde să devină transparent atunci când este ud.

7. Lenjeria intima pe care o porți atunci când alegi o rochie albă este și ea extrem de importantă. Evită sutienele sau slipii cu dantelă, accesorii cu mărgele sau orice de genul acesta. Nici nu mai trebuie menționat că lenjeria intima nu trebuie să fie colorată atunci când te îmbraci în alb. Cea mai bună alegere este un sutien alb sau de o culoare apropiată pielii.

8. Fii atentă la ce porți deasupra unei rochii albe. O jachetă din denim, în albastru deschis, îți va da un aer cool, elegant, în timp ce îți păstrezi limita casual.

9. Nu purta niciodată o rochie albă la o nuntă, deoarece doar mireasa ar trebui să poarte alb și nimeni nu ar trebui să o eclipseze în cea mai importantă zi din viața ei.

Dacă respecți toate aceste sfaturi, nu ar trebui să ai nicio teamă de a purta rochii albe. Folosind aceste mici trucuri, vei obține o ținută magnifică și vei arăta grozav la orice ocazie. În plus, pentru că este atât de versatilă, poți face combinații infinite pentru a-ți etala personalitatea și a te simți perfect în pielea ta.

 

Unde și când să porți o rochie albă?

Cel mai de preț sfat este să ții cont de evenimentul la care mergi. Iată câteva idei!

 

1. Pe plajă

Plaja este locul ideal pentru a purta rochii albe. Ideal ar fi ca acestea să fie fabricate din țesături vaporoase și extrem de ușoare. Bumbacul este una dintre cele mai bune alegeri, alături de in. În plus, pe plajă este complet acceptabil să porți o țesătură mai transparentă decât de obicei.

2. La o petrecere în grădină

În acest caz poți alege chiar și o rochie albă ceva mai îndrăzneață, cu decolteu sau tăieturi ușor elegante. Ai grijă totuși să nu exagerezi și să nu ai un aer vulgar!

3. La un interviu

Pentru un interviu de muncă sau o întâlnire formală trebuie să fii extrem de atentă la toate sfaturile de mai sus! Rochia trebuie să fie discretă și simplă, fără decolteu sau alte aplicații care te pot face să pari neserioasă. Dacă anotimpul o permite, poți opta pentru rochii albe din lână sau materiale groase. În plus, nu uita că rochia trebuie să acopere genunchii.

 

Ce accesorii să porți cu o rochie albă?

Geanta este unul dintre articolele esențiale pe care femeile ar trebui să le potrivească perfect cu ținuta. Dacă porți o rochie albă, nu este necesar ca poșeta să fie asortată cu pantofii, ci poți căuta diverse contraste care să o facă să iasă în evidență. Optează totuși pentru eleganță și alege o geantă într-o singură culoare, cu cât mai puține modele.

Curelele dau un aer cochet unei ținute simple. Nu ai cum să dai greș atunci când porți o rochie albă peste care așezi o centură largă roșie, albastră sau roz. Acum, însă, ideal ar fi ca aceasta să fie asortată cu geanta.

Accesoriile de păr sunt o idee grozavă, pentru că îți pun în valoare chipul și părul. Poți alege cele mai colorate panglici sau cele mai elegante ace cu pietre, dacă rochia este una simplă.