În multe privințe, Samsung Galaxy Z Flip 4 este cel mai bun telefon cu clapetă pentru majoritatea celor interesați de tehnologia pliabilă. Folosește ecranul pliabil pentru a crea un dispozitiv mai compact, care amintește de un telefon clasic cu clapetă, și costă aproximativ jumătate din prețul fratelui său mai mare, Z Fold 4. Cu toate acestea, înainte de a alege Flip 4, merită să vedem cum se compară cu telefonul mobil mai convențional de la Samsung, Samsung Galaxy S22. Aruncăm o privire la ambele telefoane pentru a vedea cum se compară.

 

Design, performanță și durabilitate

Acestea sunt două telefoane fundamental diferite. S22 este o placă fără părți mobile, în timp ce Flip 4 este pliat în două. Cu toate acestea, atunci când sunt expuse, ele au de fapt dimensiuni similare; dar atunci când sunt pliate, Flip 4 măsoară 84,9 mm pe 71,9 mm pe 17,1 mm. Practic, acesta se micșorează cu 50% în lungime, dar își dublează grosimea, asemănător cu telefoanele cu clapetă din vechea școală.

Avantajul pentru Flip 4 este că nu are nevoie de un buzunar atât de lung pentru a-l transporta, ceea ce îl face ideal pentru a fi purtat într-o geantă, un portofel sau un buzunar mic. Această grosime suplimentară, atunci când este pliată, o poate face să se umfle mai mult în unele buzunare, astfel încât modificarea dimensiunii generale este mai degrabă o redimensionare decât o reducere a volumului. Dacă acest design este sau nu benefic pentru dumneavoastră va depinde în mare măsură de hainele pe care le purtați sau de obiectele pe care le purtați cu regularitate.

 

Black Friday 2022 – oferte telefoane

 

Dincolo de dimensiuni și de capacitatea de pliere, Flip 4 și S22 sunt în mare parte identice în ceea ce privește designul, cu excepția faptului că Flip 4 are un ecran de acoperire extern de 1,9 inchi lângă camera foto. Acesta vă permite să verificați notificările și ora și să faceți selfie-uri folosind camera principală fără a fi nevoie să deschideți telefonul complet.

Flip 4 are un ecran AMOLED dinamic mai mare de 2640 de inci 6,7X 2 x 1080 pixeli, față de ecranul AMOLED dinamic de 22X 6,1 x 2 pixeli 1080 de inci al lui Galaxy S2340. Ambele telefoane au ecrane foarte arătoase și rulează la o frecvență de până la 120 Hz, deși este important de menționat că ecranul lui Flip 4 nu este la fel de rezistent ca cel al lui Samsung S22 și are încă o cută la mijloc, acolo unde se pliază. În ceea ce privește care dintre ele funcționează mai bine, este o chestiune de preferințe personale.

Ecranul pliabil al Flip 4 este în mod inerent mai delicat decât cel al unei plăci dure și stabile precum S22. Din nefericire, este un fapt fizic simplu că piesele mobile sunt mai predispuse la uzură și deteriorare.

Cea mai mare problemă cu Flip 4 poate fi observată în clasificarea IPX8. În astfel de clasificări, prima cifră după "IP" indică rezistența la „solide” (cum ar fi praful și nisipul), în timp ce a doua cifră indică rezistența la apă. Un rating "X" pentru solide înseamnă că Flip 4 nu are practic nicio rezistență la praf și alte solide, în timp ce un rating de 8 pentru lichide înseamnă că are o rază de acțiune de 1,5 metri timp de 30 de minute. Acesta poate fi scufundat complet în apă până la o anumită adâncime. Așadar, dacă vă duceți cu Flip 4 la plajă, îl puteți scufunda în siguranță în ocean, dar dacă îl aruncați în nisip, jocul se termină.

S22 primește un rating IP68, ceea ce înseamnă că este protejat în egală măsură împotriva nisipului și a valurilor.

În cele din urmă, ambele telefoane au filozofii de design foarte diferite și argumente pro și contra. Nu există un câștigător clar și, în ceea ce privește designul, alegerea între Flip 4 și S22 devine o chestiune de preferință.

 

Performanță, baterie și încărcare

Atât S22, cât și Flip 4 au o baterie de 3.700 mAh, dar există o oarecare disparitate în ceea ce privește timpul necesar pentru a epuiza această capacitate a bateriei. S22 vă va oferi în jur de patru-cinci ore de utilizare a ecranului și va rezista probabil o zi de lucru cu o utilizare moderată. Flip 4 rezistă doar între trei și patru ore de utilizare, ceea ce este probabil ceea ce veți obține în timpul zilei, dar fără prea multe ezitări. Această diferență în ceea ce privește durata de viață a bateriei se datorează probabil ecranului mai mare al lui Flip 4, precum și ecranului frontal suplimentar.

S22 și Flip 4 sunt aproape identice în ceea ce privește specificațiile de încărcare și performanța, S22 fiind în frunte datorită încărcării wireless de 15W, comparativ cu încărcarea wireless de 10W de pe Flip 4. Așteptați-vă la performanțe similare din partea acestor telefoane când vine vorba de viteza de încărcare, cu excepția cazului încărcării wireless, unde S22 se va încărca considerabil mai repede.

 

Black Friday 2022 - oferte

Atât S22, cât și Flip 4 au 8GB de RAM și oferă o capacitate de stocare de bază de 128GB, deși Flip 4 crește puțin în ceea ce privește stocarea dacă optați pentru modelul mai scump de 512GB, în timp ce S22 oferă doar până la 256GB. Flip 4 este un telefon nou, cu noul procesor Qualcomm Snapdragon, care depășește procesorul Snapdragon, puțin mai vechi, aflat la S22, și vă puteți aștepta la o performanță mai bună și la o eficiență mai mare din partea acestui nou procesor. Un bun exemplu a ceea ce înseamnă acest lucru în lumea reală este faptul că S22 se luptă să mențină rate de cadre ridicate la setările maxime, cum ar fi atunci când jucați un joc solicitant. call of duty: mobile, În timp ce Flip 4 menține cu ușurință rate de cadre ridicate la setările maxime.

 

Camere foto

În ceea ce privește capacitățile video, S22 poate înregistra 8K la o viteză de până la 24 fps, 4K la o viteză de până la 60 fps, 1080p la o viteză de până la 240 fps și 720p la o viteză de până la 960 fps. Flip 4 poate face același lucru, dar în 8K, deoarece niciunul dintre senzorii camerei sale nu are o rezoluție suficient de mare. Cu toate acestea, videoclipul 8K este o caracteristică destul de distinctivă, cu un concept impresionant, dar care nu este foarte utilă pentru omul obișnuit.

Nu există cu adevărat o competiție în ceea ce privește telefonul care are cel mai bun set de camere foto. S22 include o cameră ultraangulară de 12 MP, o cameră cu unghi larg de 50 MP și o cameră teleobiectiv de 10 MP. Flip 4 are aceeași cameră ultra-wide, doar că are o cameră cu unghi larg de 12 MP și nu are cameră teleobiectiv. Ambele telefoane au o cameră selfie de 10 MP.

Setul de camere Flip 4 este într-adevăr minimul absolut atunci când vine vorba de fotografia mobilă modernă. Veți putea face fotografii decente cu el, dar este foarte limitat în comparație cu S22. Camera teleobiectiv este un instrument foarte util pe un smartphone, așa că lipsa acestei funcții pe Flip 4 este o mare problemă.

 

Software și actualizări

Atât S22, cât și Flip 4 rulează Android 12 cu One UI 4.1 și vor primi în curând o actualizare la Android 13. Acest lucru înseamnă că, cu oricare dintre aceste dispozitive, veți beneficia de cea mai recentă versiune de Android disponibilă pe un dispozitiv Samsung, cu funcții software complete. Deoarece ambele dispozitive au fost lansate în același an, vă puteți aștepta ca ele să rămână actualizate pentru aceeași perioadă, ceea ce înseamnă patru actualizări majore de Android și cinci ani de patch-uri de securitate după standardul Samsung.

 

Black Friday 2022 - oferte

Datorită diferenței de design, Flip 4 are câteva trucuri în plus în mânecă, așa că, deși rulează același sistem de operare, nu este exact la fel. Flip 4 rulează un software special în jurul ecranului său pliabil și a ecranului frontal mai mic pentru a permite funcționalități suplimentare, astfel încât aplicațiile să se poată ajusta automat pentru a ocupa doar jumătate din ecran folosind modul Flex și elementele UI să se deplaseze în funcție de poziția. afișajului. Datorită acestei funcționalități suplimentare, Flex este puțin mai avansat decât S22 în ceea ce privește software-ul.