Se știe că construcțiile LEGO sunt o artă atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar unele seturi au fost chiar concepute pentru adulți. Fie pentru obiectele care urmează să fie construite, deoarece temele se concentrează pe subiecte de interes pentru adulți. Exemple în acest sens sunt decorurile sitcom-ului Friends din anii 1990-2000, Seinfeld și Home Alone fac, de asemenea, parte din temele de televiziune și există și subiecte spațiale, precum ISS sau racheta Saturn V din misiunea Apollo a NASA.

Există însă și seturi LEGO care atrag mai ales persoanele în vârstă, inclusiv chitara electrică Fender Stratocaster care, deși nu cântă muzică, este destul de interactivă. Spre deosebire de mașina de scris clasică, cu 2.000 de bucăți, care vă permite chiar să scrieți pe hârtie adevărată, folosind benzi de cerneală neagră și roșie.

Cel mai bun lucru la linia LEGO Ideas este că multe dintre proiectele care apar se bazează pe idei de la fanii LEGO, care își trimit propunerile spre analiză de către companie și comunitate. De regulă, propunerile sunt supuse la vot și necesită 10.000 de voturi pentru ca LEGO să ia în considerare crearea setului cu tematica respectivă.

Cel mai recent exemplu este setul Sonic Green Hill Zone, propus de un fan al ariciului albastru din Marea Britanie, inspirat de Sonic Mania. Acesta a fost votat de comunitate și acum poate fi achiziționat. Setul a venit la timp pentru aniversarea a 30 de ani de la Sonic și conceptul său este similar cu seturile dedicate lui Super Mario, lansate anii trecuți, dar fără aceeași componentă interactivă și audiovizuală ca produsul oficial Nintendo.

Set LEGO Sonic The Hedgehog: Green Hill Zone

Inspirat de aventurile lui Sonic în jocurile video, setul urmărește să recreeze faimosul nivel Green Hill Zone, fără a lipsi inelele aurii de colectat sau spirala verticală care proiectează ariciul albastru în bucle amețitoare. Setul include mai multe figuri cunoscute din univers, inclusiv răufăcătorul Eggman. În total, setul are 17 cm înălțime și 36 cm lățime.

Set LEGO Fender Stratocaster

Acest set a fost inspirat de legendara chitară electrică Fender Stratocaster, instrumentul ales pentru chitariști emblematici precum Jimi Hendrix, Eric Clapton și Stevie Ray Vaughan. Pe lângă faptul că poate monta chitara, are amplificatorul 65 Princeton Reverb pentru a o însoți. Poți alege să construiești chitara cu părți negre sau roșii, nelipsind detalii precum corzile, intrarea jack a amplificatorului, pedala sau cureaua de umăr. Cautati acest set Lego pe Emag!

Set LEGO Mașină de scris

Cu siguranță nu doriți să demontați acest set odată ce este gata sau să îl puneți într-un loc ca ornament. Pe lângă faptul că este strict identică cu un model real, această mașină de scris clasică chiar funcționează. Are o panglică cu culori albastru și roșu care vă permite să tastați textul dorit pe o foaie albă. Unele dintre piesele sale sunt chiar exclusive pentru acest set, ceea ce îl face un excelent articol de colecție.

Set LEGO Grand Pian

Tot în ceea ce privește instrumentele muzicale, acest pian este format din peste 3.600 de cărămizi LEGO și este plin de detalii. Scaunul său are reglare pe înălțime și fiecare tastă generează o notă, cu o melodie predefinită, de parcă ar fi o cutie muzicală. De asemenea, puteți deschide capacul superior și puteți vedea toate mecanismele din interior.

Set LEGO Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională (ISS) își continuă călătoria științifică pe orbita Pământului, servind drept casă pentru diferite expediții ale astronauților timp de câteva luni. LEGO are un set tematic, unde nu lipsesc sateliții și mitica Navetă NASA. Rețineți că replica are aproape jumătate de metru lățime, așa că va trebui să găsiți spațiu pentru a o plasa.

Set LEGO NASA Apollo Saturn V

Un alt omagiu LEGO, de data aceasta adus lui Saturn V, racheta din misiunea Apollo a NASA care a fost prima care a transportat astronauți pe Lună. În picioare, această rachetă are 100 cm înălțime, da, un metru. Este însoțită de trei figurine de astronauți, pentru a aminti de Neil Armstrong și echipajul său.